Een prachtig visitekaartje van onze weg- en waterbouw!

Een nieuw kanaal graaf je niet zomaar. Daar gaat jaren aan besluitvorming en organisatie aan vooraf. De geschiedenis van het nieuwe Máximakanaal gaat maar liefst 200 jaar terug in de tijd. Keizer Napoleon en later koning Willem I stonden aan de wieg van het kanaal dat in 2015 officieel geopend is door koningin Máxima: het Máximakanaal.

Een kanaal waar vijf jaar hard aan gewerkt is, een kanaal om trots op te zijn.
We nemen u graag mee langs de tijdlijn van water en zand. Op deze website kunt u alles lezen over geschiedenis, het traject van besluitvorming en de uiteindelijke aanleg van het Máximakanaal. Een stukje Nederland dat, passend in ons ‘waterland’, nu een Europese top regio voor innovatie en technologie vormt. Een prachtig visitekaartje van onze weg- en waterbouw.

In september 2010 gaf Rijkswaterstaat aan bouwcombinatie WillemsUnie de opdracht om de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van ’s-Hertogenbosch om te omleiden. Dit was het startsein voor het nieuwe Máximakanaal. WillemsUnie is een samenwerkingsverband tussen van Hattum en Blankevoort, KWS infra, GMB Civiel en Van den Herik Kust- en oeverwerken. Samen beschikten zij over de juiste managementvaardigheden, technische capaciteit, menskracht en instelling om deze uitdagende opdracht tot een succes te brengen. Op vlakken waar hun eigen competenties niet toereikend waren, werden zij ondersteund door strategische partners als Cofely/Vialis, Arcadis en Liebregts. De organisatie heeft altijd een projectaanpak voorgestaan die gericht was op samenwerking. Als één unie met vereende krachten, is daarmee de aanleg van het Máximakanaal voorbereid, ontworpen, en gerealiseerd.

De realisatie van het project bestond uit het ontwerpen en uitvoeren van een nieuwe vaarweg tussen de Maas en Den Dungen. Er zijn twee sluiscomplexen gebouwd. Eén sluiscomplex in Empel en één in Berlicum. In Empel kan het wegverkeer over het sluiscomplex rijden om de route vervolgens over de Empelsedijk te vervolgen. In Berlicum kan alleen langzaam verkeer het sluiscomplex passeren. Van noord naar zuid zijn de volgende bruggen over het kanaal gebouwd: brug Empelsedijk, brug Empelseweg, brug Bruistensingel, brug Graafsebaan, brug Beusingsedijk en brug N279. Midden door het project loopt de spoorlijn ‘s-Hertogenbosch-Nijmegen. Om schepen veilig te laten passeren, moest de spoorlijn hoger gelegd worden. Deze nieuwe (verhoogde) spoorbrug werd aangelegd door ProRail. Daarnaast werden 4 sifons en 5 gemalen aangelegd en werden fietspaden en onderhoudswegen gerealiseerd. Waar nodig zijn niet-kruisende wegen aangelegd en werd een ecologische inpassing gerealiseerd. Al met al een project van omvang waar ieder met enthousiasme en gedrevenheid aan gewerkt heeft.